Decemberactie: de omgekeerde adventskalender

Het is al bijna traditie: HECHT’s ‘omgekeerde adventskalender’. Daarbij stel je in 4 weken een mooi kerstpakket samen voor een gezin of huishouden dat het echt nodig heeft. Dit jaar komen we in actie voor stadsgenoten in Moerwijk, een van de armste wijken van Den Haag.

Vanaf eind november liggen de adventskalenders in de winkels. Elke dag maak je een vakje open en krijg je iets leuks of iets lekkers. Zo tel je al genietend af naar Kerst. Niks mis mee natuurlijk, maar het kan ook omgekeerd: elke dag iets bewaren voor Kerst. En dan niet voor jezelf, maar voor een ander. Dat is de ‘omgekeerde adventskalender’.

Geven is een feest!

omgekeerde adventskalender HECHT Leidschenveen Ypenburg

Veel mensen in onze stad hebben moeite om rond te komen. Er zijn heel wat Haagse kinderen die zonder ontbijt naar school moeten. In Moerwijk, bijvoorbeeld. Deze Haagse wijk is een van de armste wijken van de stad met veel problematiek. Wat zou het mooi zijn als we daar met z’n allen dit jaar wat licht en warmte brengen!

Je kan meedoen door in de adventsperiode, vanaf 28 november tot kerst, elke dag 1 houdbaar product in een stevige tas te doen. Zo stel je in 4 adventsweken een mooi pakket samen voor een gezin of huishouden dat dit goed kan gebruiken.

Hoe werkt de omgekeerde adventskalender?

Je spaart, alleen of met je hele gezin, in 4 adventsweken een levensmiddelenpakket bij elkaar. Daarvoor stop je elke dag 1 product in een tas. Dat kan een pak rijst zijn, koekjes of een klein kadootje. Zo spaar je tot kerst een mooi pakket bij elkaar.

Voor wie gaan je sparen?

Je spaart voor een specifiek gezin of huishouden. Vanwege de privacywet (AvG) kunnen we geen namen en adressen geven. Je krijgt wel te horen om hoeveel personen het gaat, hoe oud ze allemaal zijn en natuurlijk of er jongens en/of meisjes zijn. De actie duurde tot 21 december. Je kunt de tas (coronaproof) inleveren in Leidschenveen of Ypenburg. De kerstpakketten worden nog vóór kerst door Voedselbank Haaglanden en onze zusterorganisatie Geloven in Moerwijk afgeleverd. Doe je mee?.

Doe je mee?

Geef je op door een mailtje te sturen naar advent@hecht-lvyp.nl. Dan krijg je snel een mail met meer info.