Actie: omgekeerde adventskalender

“We maken ons op voor een zware winter”, zeggen de organisaties uit Moerwijk. We helpen gezinnen en huishoudens deze winter graag een handje door de  ‘omgekeerde adventskalender’.  

 

Het is al bijna traditie: HECHT’s ‘omgekeerde adventskalender’. Daarbij stel je in 4 weken een mooi kerstpakket samen voor een gezin of huishouden dat het echt nodig heeft, dit jaar misschien nog wel meer dan anders. Hoe werkt het? Vanaf eind november liggen de adventskalenders in de winkels. Elke dag maak je een vakje open en krijg je iets leuks of iets lekkers. Zo tel je al genietend af naar Kerst. Niks mis mee natuurlijk, maar het kan ook omgekeerd: elke dag iets bewaren voor Kerst. En dan niet voor jezelf, maar voor een ander. Dat is de ‘omgekeerde adventskalender’.

omgekeerde adventskalender HECHT Leidschenveen Ypenburg

Hoe werkt de omgekeerde adventskalender?

Je spaart, alleen of met je hele gezin, in 4 adventsweken een levensmiddelenpakket bij elkaar. Daarvoor stop je elke dag 1 product in een tas. Dat kan een pak rijst zijn, een blik groente, koekjes of een klein kadootje. Zo spaar je tot kerst een mooi pakket bij elkaar.

Voor wie gaan je sparen?

Je spaart voor een specifiek gezin of huishouden. Vanwege de privacywet (AvG) kunnen we geen namen en adressen geven. Je krijgt wel te horen om hoeveel personen het gaat, hoe oud ze allemaal zijn en natuurlijk of er jongens en/of meisjes zijn.

Meedoen? Meld je aan!

De actie is inmiddels afgerond. Ruim 100 tassen zijn naar Moerwijk gebracht en uitgedeeld. 

Lees hier het persbericht.

Ook onze stadsdeeldirecteur Petra Sevinga kwam een tas inleveren bij Castellum. Ze is blij met HECHT als organisaties die zich inzet voor verbinding en ontmoeting.