Decemberactie: de omgekeerde adventskalender

Het is al bijna traditie: HECHT’s ‘omgekeerde adventskalender’. Daarbij stel je in 4 weken een mooi kerstpakket samen voor een gezin of huishouden dat het echt nodig heeft. Dit jaar kwamen we in actie voor stadsgenoten in Moerwijk. En het was prachtig, we konden vlak voor Kerst maar liefst 120 pakketten afleveren bij evenveel adressen in de armste wijk van Nederland.

Vanaf eind november liggen de adventskalenders in de winkels. Elke dag maak je een vakje open en krijg je iets leuks of iets lekkers. Zo tel je al genietend af naar Kerst. Niks mis mee natuurlijk, maar het kan ook omgekeerd: elke dag iets bewaren voor Kerst. En dan niet voor jezelf, maar voor een ander. Dat is de ‘omgekeerde adventskalender’.

Het was een feest!

Ook onze stadsdeeldirecteur Petra Sevinga spaarde mee voor een gezin in Moerwijk. Ze was erg enthousiast over de actie én trots op de mooie bijdragen uit de wijk. Lees hier het persbericht.

omgekeerde adventskalender HECHT Leidschenveen Ypenburg

Veel mensen in onze stad hebben moeite om rond te komen. Er zijn heel wat Haagse kinderen die zonder ontbijt naar school moeten. In Moerwijk, bijvoorbeeld. Deze Haagse wijk is zelfs de armste wijk van heel Nederland(!). Wat zou het mooi zijn als we daar met z’n allen dit jaar wat licht en warmte brengen!

Je kon meedoen door elke dag tot kerst 1 houdbaar product in een stevige tas te doen. Zo stel je in 4 adventsweken een mooi pakket samen voor een gezin of huishouden dat dit goed kan gebruiken.

De actie is afgesloten. En we zijn onder de indruk. Vorig jaar spaarden we 30 pakketten bij elkaar, dit jaar konden we bijna 120(!) goedgevulde pakketten laten afleveren bij gezinnen, stellen en alleenstaanden in Moerwijk.

Hoe werkt de omgekeerde adventskalender?

Je spaart, alleen of met je hele gezin, in 4 adventsweken een levensmiddelenpakket bij elkaar. Daarvoor stop je elke dag 1 product in een tas. Dat kan een pak rijst zijn, koekjes of een klein kadootje. Zo spaar je tot kerst een mooi pakket bij elkaar.

Voor wie gaan je sparen?

Je spaart voor een specifiek gezin of huishouden. Vanwege de privacywet (AvG) kunnen we geen namen en adressen geven. Je krijgt wel te horen om hoeveel personen het gaat, hoe oud ze allemaal zijn en natuurlijk of er jongens en/of meisjes zijn.

Volgend jaar meedoen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De actie duurde tot 21 december. We zamelden 120 kerstpakketten in die Voedselbank Haaglanden en onze zusterorganisatie Geloven in Moerwijk, nog voor kerst werden afgeleverd.