Kerstpakketten vol liefde!

persbericht – 21 december 2022

In de periode voor kerst verzamelden 100 wijkbewoners een kerstpakket bij elkaar voor mensen die het moeilijk hebben, met de HECHT actie “omgekeerde adventskalender”. Terwijl op de achtergrond kerstliedjes geoefend worden door het kerstprojectkoor, brengen wijkbewoners hun bij elkaar gespaarde tassen in de HECHT huiskamer in Castellum. Ook Petra Sevinga, stadsdeeldirecteur, komt twee tassen brengen. Ze doet al voor het derde jaar mee.

Petra: “Ik doe al een paar jaar mee omdat ik het een heel mooi initiatief vind. Mensen die het niet breed hebben merken het nu extra goed. En de periode rond kerst is heel goed gekozen om iets voor een ander te doen. Kerst wil je vaak doorbrengen met vrienden en familie, en het thuis gezellig maken, maar dat kost ook allemaal geld. En met dit pakket kunnen we mensen helpen het toch wat fijner te hebben met kerst. Ik maakte dit jaar een tas voor een gezin met kinderen, dan kies ik daar speciaal dingen voor uit die ook voor de kinderen leuk en lekker zijn. Ik hoop dat dit gezin ervan geniet!”

Marjolijn Vreeken van HECHT Leidschenveen Ypenburg neemt de tassen in ontvangst. Ze vertelt: “Dit jaar hebben we 100 tassen gemaakt, vorig jaar waren het er iets meer. Deze tijd is voor iedereen onzeker, en niet iedereen kán dit jaar weer een tas vol boodschappen weggeven.”

Petra: “Door de energiecrisis hebben veel mensen het extra moeilijk. Maar wat weggeven en delen – als het kan – is extra belangrijk, juist nu. Ik ben blij dat HECHT dit project doet. HECHT zorgt voor verbinding tussen buurtbewoners, en steekt veel mensen juist nu een hart onder de riem. Dit soort organisaties zijn heel hard nodig, juist nu het voor veel mensen een onzekere tijd is, want de crisis voelt iedereen. Het is goed om oog en oor te hebben voor elkaar, juist nu!”

De 100 tassen zijn inmiddels naar Moerwijk gebracht, en worden daar nog vóór kerst uitgedeeld. Marjolijn: “Als ik naar de tassen kijk, dan die ik niet alleen boodschappen maar ook kleine cadeautjes, fleecedekentjes of warme sokken. Je ziet dat het met zorg is samengesteld, dat mensen worden gezien en dat er liefde in zit. Dat is de kerstgedachte die HECHT met deze actie wil uitdragen. Want liefde delen, dat maakt iedereen rijker.”