Alpha cursus – over het leven

Heb je behoefte aan goede gesprekken? Doe dan mee aan Alpha cursus! Een cursus waar je met anderen nadenken en doorpraat over het leven, levensvisies en geloven.

De Alpha cursus is een serie bijeenkomsten, waarin je in gesprek gaat over het leven en geloof. Met jezelf en met anderen.
Je bent welkom zoals je bent. Je hoeft voor deze cursus dus niet gelovig te zijn en ook niet gelovig te worden. Als je maar nieuwsgierig bent en je vragen en ideeën wilt delen.

Binnenkort start een nieuwe cursus. Ben je erbij?

 

Zo werkt de Alpha cursus

De cursus bestaat uit 10 avonden over evenveel onderwerpen. Een sessie ziet er ongeveer zo uit.

 • 18.30-19.45 SAMEN ETEN
  Ontmoet de andere deelnemers en praat even bij tijdens een heerlijke maaltijd.
 • 19.45-20.15 KIJK
  We bekijken allemaal tegelijk één van de ‘kleine films met grote ideeën’.
  Elke video behandelt een onderwerp, aan de hand van het christelijk geloof. Zoals Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe doe je dat? De video’s zijn gemaakt om je te inspireren tot nadenken en vragen stellen. De antwoorden bedenk je zelf. Of samen met anderen.
 • 20.15-21.00 BESPREEK
  Misschien wel het leukste moment van Alpha online: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over het leven en geloof en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

 

Alpha start dit voorjaar in Leidschenveen-Ypenburg. Meld je nu aan!

De Alpha cursus start binnenkort. Twijfel je, doe gewoon mee. Na die eerste sessie beslis je of je de rest van de cursus ook wilt volgen!
Meld je nu aan voor de vrijblijvende startmeeting. De datum volgt!

Kosten

Alpha is gratis. Het kost je dus alleen tijd, een open houding én de bereidheid om je gedachten en vragen te delen met wijkgenoten.

Meer weten? Of meteen aanmelden? Mail naar alpha@hecht-lvyp.nl