Kerstactie: ‘omgekeerde adventskalender’

Doe (weer) mee met de ‘omgekeerde adventskalender’!

In december 2023 organiseerde HECHT voor het zesde jaar de ‘omgekeerde adventskalender’. Daarbij stel je in de maand december een mooi kerstpakket samen voor een gezin of huishouden dat het echt nodig heeft. 

Hoe werkt het? Bij een adventskalender maak je elke dag een vakje open en krijg je iets leuks of iets lekkers. Zo tel je al genietend af naar kerst. Dat kan ook omgekeerd: elke dag iets bewaren voor kerst. En dan niet voor jezelf, maar voor een ander. Dat is de ‘omgekeerde adventskalender’.

Je spaart, alleen of met je hele gezin, in de maand december een levensmiddelenpakket bij elkaar. Daarvoor stop je elke dag 1 product in een tas. Dat kan een pak rijst zijn, een blik groente, koekjes of een klein kadootje. Zo spaar je tot kerst een mooi pakket bij elkaar. 

De tassen worden eind december uitgedeeld, in de week na kerst dus. In die week zijn er geen reguliere voedselbankpakketten dus zijn de tassen met levensmiddelen extra nodig.

Voor wie gaan je sparen?

Je spaart voor een specifiek gezin of huishouden. Vanwege de privacywet (AvG) kunnen we geen namen en adressen geven. Je krijgt wel te horen om hoeveel personen het gaat, hoe oud ze allemaal zijn en natuurlijk of er jongens en/of meisjes zijn.

HECHT werkt samen met organisaties uit Moerwijk. Wijkorganisatie Geloven in Moerwijk en Voedselbank Moerwijk kennen de ontvangers persoonlijk en zorgen dat de omgekeerde adventskalenders goed terecht komen. 

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk, de actie is afgerond!

Heb je een vraag, stuur dan even een mailtje naar advent@hecht-lvyp.nl

De actie ‘Omgekeerde Adventskalender’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818.

Ook onze toenmalige stadsdeeldirecteur Petra Sevinga kwam een tas inleveren bij Castellum. Ze is blij met HECHT als organisaties die zich inzet voor verbinding en ontmoeting.