CAST toneelgroep

Zin om eens een andere rol willen spelen?
Je inleven in een karakter en zo jezelf ontdekken? 

Welkom bij HECHT CAST
een toneelgroep voor Leidschenveen en Ypenburg!

Martijn Bergkamp, regisseur van het KerstWandeltheater, daagt mensen graag uit om uit hun rol te stappen. Want samen theater maken is als een bijzondere ontmoeting. Door je in te leven in een persoon, ontdek je meer over jezelf en anderen.

CAST daagt je uit tot improvisatietoneel. Leef je in en speel wat je voelt. De inspiratiebron zijn de eeuwenoude verhalen uit de bijbel. Het boek staat vol met verhalen zoals die hierboven. Bijzondere verhalen en alledaagse verhalen, over verrassend actuele thema’s.

Twee voorbeelden:


DE SCENE
Er drijft een mandje op de rivier. Er ligt een baby in. Een klein, kraaiend jongetje. Zijn moeder heeft hem er achtergelaten. Zijn zusje zit verstopt in het riet. Ze zag het 
allemaal gebeuren ..

JOUW IMPROVISATIE
Stel je bent de moeder? Wat denk je? Hoe voel je je?
En wat zou jij doen, als je dat zusje tussen het riet was?


DE SCENE
Vier vrienden leggen hun zieke vriend op een matras. Ze klimmen het platte dak op, maken er een gat in en laten hun vriend aan 4 touwen voorzichtig naar beneden zakken …

JOUW IMPROVISATIE
Als het jouw huis was en ze vernielen je dak, hoe reageer je dan?
Of wat als je de zieke vriend bent? Op dat matras … wat zeg je dan?


 

Voor wie is CAST?

Ben je tussen de 16 en de 106, woon je in Leidschenveen, Ypenburg of Nootdorp en wil je ontdekken hoe gaaf toneelspelen kan zijn? Dan pas je bij onze CAST. Het maakt niet uit of je toneelervaring hebt.

Ontdek hoe leuk toneelspelen is. Kom naar de CAST startcursus.

Regisseur Martijn Bergkamp organiseert dit najaar de CAST startcursus improvisatietoneel. In 2 bijeenkomsten maak je kennis met de beginselen van amateurtheater. Zoals
. hoe maak ik theater vanuit het niets?
. hoe zet je een personage neer?
. of wat is het geheim van een goede scene?

NB. In september gaven de minicursus improvisatietheater. Het waren leuke avonden, maar het aantal deelnemers is te laag om echt een theatergroep te vormen.

We denken erover na hoe verder gaan met CAST.
Als er nieuws te melden is, dan lees je dat hier!

Wie is regisseur Martijn?

Martijn Bergkamp woont in Nootdorp en is gediplomeerd regisseur en theatercoach voor amateurtheater. Hij was onze regisseur bij het KerstWandeltheater Leidschenveen 2017.
Martijn heeft diverse producties gemaakt en in meerdere theaterproducties meegespeeld. Ook speelde hij bij een Haagse improvisatietheatergroep.