Vertrouwenspersoon Riet de Haan:

Mijn naam is Riet de Haan. Door HECHT ben ik gevraagd om samen met Ineke Joosse de plek van vertrouwenspersoon in te vullen. Ik ben zijdelings betrokken bij HECHT. Graag wandel ik een keer per maand mee met de wandelgroep DAUW. Ik vind het mooi om te zien hoe HECHT op verschillende manieren betrokken is bij de wijk.

Ik ben ruim 40 jaar getrouwd met Barry de Haan, we hebben 2 zoons gekregen. Onze oudste zoon is in 2021 overleden. Hij heeft ons een schoondochter en kleindochter nagelaten.

Ik heb op latere leeftijd de studie Psychologie afgerond. Sinds een aantal jaar werk ik als WO psycholoog en relatietherapeut, eerst bij een kleine psychologenpraktijk en nu in een klein team bij een landelijke organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg. Daarvoor heb ik een paar jaar als POH-GGZ gewerkt. In mijn huidig werk heb ik vaak te maken met ernstig grensoverschrijdend gedrag en zie wat een impact dat heeft op een leven. Schaamte en onterechte schuldgevoelens kunnen jarenlang meegedragen worden.

Wanneer HECHT geen veilige plek meer voor je is ben ik als vertrouwenspersoon je eerste aanspreekpunt, voor ernstige en minder ernstige zaken. Elk gevoel van onveiligheid is belangrijk en verdient aandacht.

Ik bied je in een vertrouwelijk gesprek een luisterend oor. En ga samen met je na welke stappen er het beste ondernomen kunnen worden. Ik ben via mail of mobiel bereikbaar.

Riet de Haan

rdehaankoopmans@gmail.com,

0633797536