Terugblik KerstWandeltheater 2016

Sacha via e-mail
“Het was een mooie, verrassende avond, die onze beleving van de kerstperiode heeft verrijkt. Bedankt voor dit initiatief en de perfecte organisatie. Volgend jaar weer?”

Meer dan 700 mensen liepen zaterdag 17 december 2016 mee in het Kerstwandeltheater voor Leidschenveen en Ypenburg. Ze zagen de dans van Maria, luisterden naar het gekibbel van de waard en waardin, keken mee met de hemelstarende wijzen, hoorden de rauwe herders en het gezang van engelen. En ze vonden Jezus, in de armen van zijn ouders Jozef en Maria.  

Kerstwandeltheater Leidschenveen Ypenburg

Ilse via Facebook:
“Ontroerd en gelachen; genoten van het kerstwandeltheater. Helemaal in de kerststemming nu. Dankjewel! “

KerstWandeltheater, het kerstverhaal live in Leidschenveen

Meer dan 2.000 jaar geleden werd in een stal bij Bethlehem een jongetje geboren. Zijn naam was Jezus. Zijn ouders, Maria en Jozef, wikkelden het kindje in doeken en legden hem in een voerbak voor de dieren.

Dit eeuwenoude verhaal kwam op zaterdag 17 december tot leven met het Kerstwandeltheater voor Leidschenveen en Ypenburg.

Een professionele theatermaker, acteurs, technici en tientallen amateurs en vrijwilligers werkten mee aan dit bijzondere evenement. De ruim 700 gasten genoten van het evenement.

Inge via e-mail:
“Bedankt voor het mooie Kerstwandeltheater .. Pakkende teksten, mooie scenes en prachtig gezongen (wat een verrassing zo’n koor uit de stal ) hopelijk krijgt het volgend jaar een vervolg.”

Dankbaar

Het Kerstwandeltheater is een initiatief van het pioniersteam van christenen in Leidschenveen/Ypenburg. We zijn enorm dankbaar dat we als eerste grote activiteit zo’n mooi evenement mochten neerzetten en het verhaal van Jezus’ geboorte tot leven mochten brengen in onze eigen wijk.

Dus …

  • theaterregisseurs, decorbouwers, licht- en geluidtechnici, grimeurs, sjouwers, cateraars en alle andere vrijwilligers,
  • herberggasten, herders, wijzen, jozefs en maria’s, Romeinen, bedelaars, engelen en alle andere acteurs,
  • alle mensen van Restaurant H’eerlijk, De Leidraad,  Maria’s Hoeve, stadsboerderij Landzigt en Lunchcafé de Smulhoeve,
  • Gemeente Den Haag, Stichting Bram Nauta en alle andere sponsoren,
  • redacteuren en journalisten van lokale media,
  • en ieder die zich inschreef en meeging met dit Kerstwandeltheater

dankjewel! Het kon écht niet zonder jullie!

Nagenieten?

Ypenburger Jan Jonker maakte video- en foto-opnames.

Bekijk de video-opnames van alle scenes via deze link en de

Bekijk de foto’s via deze link naar online fotomap