Alpha online – cursus over het leven

Het leven, waar gaat dat eigenlijk over? Wanneer ben ik gelukkig? Wat is het doel ervan?
Zijn dit jouw vragen? Doe dan mee aan Alpha online! Dat is een cursus voor jou, als je met anderen wilt nadenken over het leven, levensvisies en geloven.

Alpha online is een serie bijeenkomsten, waarin je het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Met jezelf en met anderen.
Je bent welkom zoals je bent. Je hoeft voor deze cursus niet gelovig te zijn en ook niet gelovig te worden. Als je maar nieuwsgierig bent en je vragen en ideeën wilt delen.

Hoe Alpha online werkt

De cursus bestaat uit 10 zoom-sessies over evenveel onderwerpen. Een sessie ziet er ongeveer zo uit.

 • 19.30-19.45 WELKOM
  Ontmoet de andere deelnemers en praat even bij
Alpha online HECHT Joey
 • 19.45-20.15 KIJK
  We bekijken allemaal tegelijk één van de ‘kleine films met grote ideeën’.
  Elke video behandelt een onderwerp, aan de hand van het christelijk geloof. Zoals Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe doe je dat? De video’s zijn gemaakt om je te inspireren tot nadenken en vragen stellen. De antwoorden bedenk je zelf. Of samen met anderen.
 • 20.15-21.00 BESPREEK
  Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over het leven en geloof en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

Data en tijden

Alpha cursus online

Alpha online start dit najaar! We weten nog niet precies wanneer, maar je kunt je nu alvast aanmelden voor de vrijblijvende startavond!

Kosten

Alpha online is gratis. Het kost je dus alleen tijd, een open houding én de bereidheid om je gedachten en vragen te delen met wijkgenoten.

Meer weten? Of meteen aanmelden? Mail naar alpha@hecht-lvyp.nl