[blog] Dan maar even egoïstisch ..

      Geen reacties op [blog] Dan maar even egoïstisch ..

De 40dagentijd naar Pasen is begonnen. Voor mij en mijn gezin is dit altijd een periode om bij stil te staan. Om dankbaar te zijn, na te denken over het leven en te delen van wat we hebben – door de ‘werken van warmhartigheid’ zoals kaartjes sturen of om te ‘vasten’ door bijvoorbeeld vlees te laten staan. Maar dit jaar is alles anders

Ik kan het gewoon niet opbrengen… Wat valt er dit jaar ook eigenlijk nog te delen of te minderen? We zitten middenin een lockdown, de kinderen mogen netaan weer naar school. En ikzelf? Ik ben moe, als een uitgeknepen vaatdoekje. Ik heb geen energie over om nog meer te geven en positiviteit uit te stralen. Om leuke dingen bedenken voor de voorjaarsvakantie. Zelfs een simpel kaartje voor een eenzame oudere – iets wat ik een jaar geleden met liefde deed – kost me te veel energie. Ik laat maar even gaan dit jaar, denk ik. Dan ben ik maar even heel egoïstisch…..

Wanneer een mens niet goed voor zijn ziel zorgt ..

De eerste week van de heropende scholen gun ik aan mezelf. Ik moet nodig tot rust komen. Ik plof op de bank. Staar wat voor me uit. Kijk naar buiten, waar sneeuw en ijs plaats maken voor een mooie voorjaarsdag. Ik pak een boek. Gekregen met kerst, maar nog niet aan toe gekomen natuurlijk. De kracht van rust, van Mirjam van der Vegt. Het spirituele boek van het jaar 2021. Het grijpt me meteen. Ik lees over rust, waar ik al lang niet aan toe kwam.  “Wanneer een mens niet goed voor zijn ziel zorgt, kan hij niet meer goed luisteren en geen relatie aangaan met de ander”, schrijft trappistenabt Manu.

Dit is precies hoe ik me voel! Het gaat over mezelf ..

Ik lees in 1 ruk een paar hoofdstukken uit. Ik voel herkenning. En kijk weer naar buiten, hoor de vogels fluiten en de zon lokt. Weet je wat, ik ga een rondje wandelen. Ik begin als vanzelf te bidden. Nee, nog niet voor die ander. Voor mezelf. Ik vind mezelf terug bij God, die mij gemaakt heeft en kent. Met mijn zorgen, de lasten op mijn schouders, de ballen in de lucht. Die mij ruimte geeft en rust om op adem te komen. Ik adem die in en ik voel: Hij zorgt voor mij. Ik kom innerlijk tot rust.

Vasten 2021, een tijd van ‘mogen’

Ik besluit dat dit mijn vasten 2021 wordt. Geen plicht, maar een ‘mogen’. Het mezelf gunnen. Elke dag even een momentje om tot rust te komen bij God. In de natuur, als #ommetje (dat was toch zo goed voor je hersenen?), of gewoon op de bank. Even herijken: wie ben ik eigenlijk? Wie mag ik zijn?

Ik ben benieuwd wat ik de komende 40 dagen tot Pasen ga vinden. Nu hopen dat de scholen openblijven. Ik kijk maar even extra aardig naar Rutte tijdens de persconferentie. Of weet je wat? Ik zal eens voor hem bidden……

Door: Marjolijn VreekenMarjolijn Vreeken woont sinds 2006 in Ypenburg. Ze is getrouwd met Chris en moeder van een zoon en twee dochters. Binnen HECHT is Marjolijn actief als teamleider. Ze is daarnaast actief betrokken bij o.m. Ladies Night Ypenburg en opvoedcursus JONGleren.
Meer weten over HECHT Leidschenveen Ypenburg of doorpraten nav dit blog? Stuur een mailtje naar marjolijn@HECHT-LvYp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.